SED yardımı ne zaman yatacak mayıs 2023, yattı mı? SED yardımı e-Devlet sorgulama ekranı ?

SED yardımı sorgulamaları, mayıs ayı devam ederken, hak sahiplerinin gündeminde yer almayı sürdürüyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel gereksinimleri ve eğitim giderlerinin karşılanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca her ay sağlanan SED yardımı mayıs 2023 ödeme tarihi belli oldu.

 

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte yer alan muhtaçlık tanımına uygun olduğu tespit edilen ailelere sağlanan, mayıs ayı 2023 SED yardımı ödemeleri, vatandaşların hesaplarına yatırılacak. SED ödemelerinin yatıp yatmadığı e-Devlet SED ödeme sorgulama ekranından ödenilebilecek. Peki, SED yardımı ne zaman yatacak mayıs 2023? İşte, SED yardımı ödeme tarihi ve sorgulama ekranı.

 

 

İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının masraflarının karşılanması amacıyla verilen SED yardımı ödemeleri başvuru şartlarını taşıyanların hesaplarına ödenecek. Mayıs ayı ile SED yardımı ödeme tarihi için beklentiler artarken Bakan Yanık açıklamalarda bulundu. Mayıs SED yardımının ne zaman yatacağı ile ilgili Bakan Yanık, 561 milyon 123 bin 454 TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını açıkladı. SED yardımı için başvurular İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor. Peki SED yardımı mayıs 2023 yattı mı, SED yardımı sorgulama nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bilgiler.

SED YARDIMI MAYIS 2023 NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel gereksinimleri ve eğitim giderlerinin karşılanması için mayıs ayı içerisinde 561 milyon 123 bin 454 TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını açıkladı.

Çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizen Bakan Yanık, bu çerçevede ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini ifade etti. Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini ifade eden Bakan Yanık, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

 

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki 178 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını bildiren Bakan Yanık, “SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için mayıs ayı içerisinde toplam 561 milyon 123 bin 454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.

 

SED YARDIMI SORGULAMA MAYIS 2023

 

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak ödeniyor. Ancak 2023 Nisan SED ödemeleriyle ilgili bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

SED YARDIMI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Bakanımız Derya Yanık: "Mayıs ayı içerisinde 561.123.454 TL SED ödemesi yaptık”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mayıs ayı içerisinde 561.123.454 TL Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapıldığını açıkladı.

Çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizen Bakan Yanık, bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini ifade etti.

Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini ifade eden Bakan Yanık, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu doğrultuda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki 178 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını bildiren Bakan Yanık, “SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Mayıs ayı içerisinde toplam 561.123.454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.