PTT hesabınıza ödeniyor! Bu şartı taşıyanlar 1500 TL yardımı hemen çekebilir !!

 

İhtiyaç sahiplerine göbek attıracak kampanya geldi. Hemen PTT hesabınızdan çekebilirsiniz. 1500 TL yardım ödemeleri başladı.

 

Maddi anlamda ihtiyaç sahibi olan kişilere devletin para yardımları devam ediyor. Yılbaşı sonrasında da devlet kesenin ağzını yardıma muhtaç kişiler için açıyor ve her ay PTT'den 1500 TL yardım ödemesi veriyor. Parası olmayan, dar gelirli olan, acil nakit sıkışıklığı bulunan herkes başvuru şartlarını taşıması halinde PTT'den yardım alabilir. Yardım ödemeleri anında hesaplara geçiyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor ve her ay düzenli olarak PTT şubelerinden alınabiliyor. Maddi durumunuz yetmiyorsa faturalarınızı ödemekte kiranızı ödemekte güçlük çekiyorsanız bu şansı kaçırmayın.

PTT'den Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere 1500 TL yardım ödemesi yapılıyor. Müracaat edenler anında ödemeyi alabiliyor. Kimlik kartı ile PTT şubelerine gitmeniz ve ödemeyi tahsil etmeniz yeterli. PTT 1500 TL yardım ödemesi için bazı başvuru şartları da bulunuyor. Bu şartlar arasında en önemli olanı ise gelir kriteri. Hane içindeki kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az olan herkes PTT'den bu yardımı alabiliyor. Yardım başvuruları ise e-Devlet'ten yapılıyor. Herkes e-devlet şifresini alarak T.C kimlik no ile giriş yaptıktan sonra aile Bakanlığı Sosyal Yardım başvuru formu doldurabilir. Başvuru formunu eksiksiz ve tam doldurmanız gerekiyor.

OCAK AYI SONUNA KADAR HESAPLARA GEÇECEK

Yardıma muhtaç kişiler için ödenen sosyal yardım fırsatları Ocak ayı sonuna kadar devam ediyor. Bugün e-devlet üzerinden başvurusunu tamamlayanlar 31 Ocak 2023 tarihine kadar ödemesini PTT'den alabilecek. 1500 TL yardım ödemesi gelir durumuna göre veriliyor. Hane içindeki kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az ise bu ödemeyi almaya hak kazanabilirsiniz. 1500 TL Ocak ayı sosyal yardım imkanlarından faydalanmak için sadece 12 gün süreniz var.

BAŞVURUSUNU YAPAN ÖDEMEYİ ALIYOR

31 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlayanlar Ocak ayında 1500 TL sosyal yardım imkanından yararlanabiliyor. Başvuruları e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Eğer PTT'den alınmış bir e-devlet şifreniz varsa T.C kimlik numaranız ve bu şifre ile birlikte e-devlet adresinden giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım başvuru formunu doldurmanız yeterli olacak. e-devlet şifresi bulunmayanlar ise başvuru işlemlerini PTT şubelerinden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından yapabilir. Başvuru işlemleri onaylananlar ay sonuna kadar ödemelerini PTT'den alacak.