Milletin Habercisi 2022 - VGM burs başvurusu ne zaman bitecek? Ortaöğretim öğrencilerine karşılıksız 9 ay maddi yardım...

VGM burs başvuru takvimi, öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Her yıl yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine karşılıksız maddi yardım sağlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretim burs başvurusunu 7 Kasım tarihinde başlattı. VGM, burs başvurularını www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik olarak yapacak olanlardan başvuru şartlarına uyan öğrenciler yıl sonuna kadar burs hakkını elde edecek.

     Öğrencinin T.C kimlik numarası, doğum tarihi ve baba adı gibi bilgilerin eksiksiz doldurulması ile yapılacak burs başvuruları kurum tarafından incelenecek. Peki, VGM burs başvurusu ne zaman bitecek? İşte, VGM burs başvuru takvimi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

 

VGM burs başvurusu ne zaman bitecek, sorusu başvurularını henüz yapmayan öğrenci ve velilerin odaklandığı konulardan oldu. İlkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler ile yükseköğrenim öğrencilerine burs imkanı veren VGM, burs başvurularını bu sene de internet üzerinden alacak. Takvime göre ortaöğrenim burs başvurusu 20 Kasım tarihinde sona erecek. Başvuru alma, başvuru değerlendirme, burs bağlama ve takip işlemleri, Vakıflar Yönetmeliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği doğrultusunda gerçekleşecek.

 

VGM ORTAÖĞRETİM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTECEK?

2022-2023 VGM ortaöğretim burs başvurusu 07 Kasım- 20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs başvurunuzu doğru ve sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmeniz için Başvuru Kılavuzları hazırlanmıştır. Burs başvuru giriş ekranlarında başvuru kılavuzlarına erişebilir ve başvurunuzu yapmadan önce okuyabilirsiniz.
 

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru işlemleri vgm.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunun doldurulması ile gerçekleştiriliyor. Başvuru formunda öğrenci ailesinin ekonomik durumlarını bildiren belgeler, ev, telefon numarası gibi iletişim bilgileri ve eğitim bilgileri talep ediliyor. Başvuru formunun eksik veya yanlış doldurulması durumunda başvuru geçersiz sayılabilir.

2022-2023  VGM ORTAÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

 

ÖĞRENCİLERE VERİLECEK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, resmi internet sayfasından yapılan açıklamada “2022-2023 eğitim yılında öğrencilerimize verilmesi planlanan eğitim yardımı/burs miktarları ortaöğrenim eğitim yardımı için aylık 200,00 TL, yükseköğrenim bursu için ise aylık 650,00 TL‘dir.” ifadeleri kullanıldı.

VGM burs ücretleri, burs almaya hak kazanan adayın eğitim aldığı okulun bağlı olduğu bölge müdürlüğünce ödenir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için burs ödemeleri bir yılda Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 9 ay boyunca ödenmektedir.