Milletin Habercisi 2022 - Sosyal yardım başvurusu nedir, kimler yararlanabilir? Belediye, dernek ve vakıfların yaptığı yardımlar?

Sosyal yardımlardan yararlanmak isteyenlerin gündeminde başvuru şartları ve yapılan yardımlar yer alırken internet üzerinden de araştırılmaktadır. Sosyal yardımlar nelerdir? Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Başta belediyeler olmak üzere birçok kurum, dernek ve vakıflar sosyal yardımları gerçekleştirmektedir. Sosyal yardım başvuruları hakkında merak edilenler ise internet üzerinden araştırılmaktadır. Belediyelerin, derneklerin vakıfların yaptığı yardımlar nelerdir? İşte, sosyal yardımlar hakkında merak edilenler haberimizde

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ülkemizde de ekonomik zorlukları beraberinde getirdi. Geçimlerini sağlamakta zorluk çekenlere devlet tarafından çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımlar için öncelikle başvuru gerekmektedir. Kurum, dernek ya da vakıflar sosyal yardımlar için harekete geçerken kişilerin bilgilerinin yer aldığı başvuru yapılması gerekir.

BELEDİYELERİN YAPTIĞI SOSYAL YARDIMLAR

-Gıda yardımı,

-Yakacak yardımı,

-Giysi yardımı,

-Eğitim masrafları yardımı,

-Kırtasiye yardımı,

-Eşya ve para yardımı,

-Afetzedelere yapılan sosyal yardımlar,

-Kimsesiz kalmış kişilere yapılan yardımlar,

-Dul kadın ve yetimlere yapılan sosyal yardımlar,

 -Engelli bireylere yönelik yardımlardır.

Belediyeler tarafından gerçekleşen sosyal yardımlar için sosyal yardım destek kartı dar gelirli ailelere verilmektedir. Yardım türü olarak adlandırılan bu kart başvuruları onaylanan kişilerin yardımlarının yatırıldığı karttır.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAPTIĞI YARDIMLAR

Öncelikle muhtaçlık aylığı ile dar gelirli ailelere destek olunmaktadır. Vakıflar tarafından gerçekleştirilen yardımlar ise gıda, aşevi, fakirlik maaşı ve burs yardımları olarak bilinmektedir. Aylık geliri ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyen kişiler ya da geliri olmayanlar Vakıflar Genel Müdürlüğüne yardım başvurusunda bulunabilir.

DERNEK VE VAKIFLAR TARAFINDAN YAPILAN YARDIMLAR

Ülkemizde yardımda bulunan birçok kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Dar gelirli kimseler bu sosyal yardımlar sayesinde biraz da olsa rahatlarken aynı zamanda vakıf ve derneklerin yanında zengin iş insanlarının da yardımları mevcuttur. Kira yardımından fatura yardımına kadar birçok sosyal yardım mümkünken yoksul insanlara yardım eden bazı kurumlar şunlardır; İHH İnsani Yardım Vakfı, TOÇEV, Türkiye Sokak Çocukları Vakfı, Çare Derneği gibi dernek ve vakıflardır.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI YARDIM BAŞVURUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru talebinde bulunulabilir. Özellikle pandemi sürecinde verilen yardımlar için e-devlet üzerinden başvuru gerçekleştirilebilir. https://www.turkiye.gov.tr/ashb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adres üzerinden başvuru yapılabilir.

DERNEK VE VAKIF BAŞVURU YÖNTEMİ

Dernek ve vakıflar tarafından sağlanan sosyal yardımlardan yararlanmak için Vakıflar Genel Müdürlüğüne ya da bölge müdürlüklerine e posta göndermek gerekirken aynı zamanda başvuru yapılacak olan dernek ya da vakıfların resmi sayfaları üzerinden de iletişime geçilebilir.