Milletin Habercisi 2022 - Çoğu Aile Bundan Habersiz! Çocuk Sahibi Olanlara 1300 TL'ye Varan Para Yardımı Yapılıyor!!

Devlet tarafından sağlanan desteklerden biri olan doğum yardımı sayesinde birçok vatandaş toplamda 1300 TL'ye varan destek ödemesi alabiliyor.

 

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlardan biri de ailelere sunulan çocuk desteği. Bu destek kapsamında birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL olmak üzere para yardımı veriliyor.

Devlet tarafından ihtiyacı olan kişilere destek sağlamak için çok sayıda ödeme yapılıyor. Bu ödemelerden biri de doğum yardımı oluyor. Doğum yardımı kapsamında çocuklu ailelere 300, 400 ve 600 TL tutarlarında nakit para ödemesi yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yapılan ödemeler için başvurular e-Devlet’ten gerçekleştiriliyor.

Kimler Doğum Yardımı Alabilir?

Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine doğum yardımı veriliyor. Annenin ya da babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı veyahut Mavi kart sahibi olması şartı aranıyor.

Doğum Yardımı, 15.05.2015 tarihi itibari ile yapılan canlı doğumlar için veriliyor. Bu tarihten önce doğan çocuklar, Doğum Yardımı kapsamına girmiyor.

Doğum Yardımı Almak İçin Ne Yapmalı?

Doğum yardımı parası almak isteyenlerin öncelikle ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirmesi şart. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor.

Dilekçeyi doldurmalarının ardından başvurunuzu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine veya Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabilirsiniz.

Doğum Yardımları Ne Zaman Yatacak? 

Başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde PTT şubelerinden çekilebiliyor.