Milletin Habercisi 2022 - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca dar gelirli aileye müjdeyi verdi! O yardım paralarına zam yapıldı!

Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklama üzerine kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren duyuru geldi. Yardım tutarların arttığı açıklanması üzerine bu yıl ihtiyaç sahiplerine 2.500 TL verileceği açıklandı. Peki kimlere 2.500 TL verilecek? İşte yeni yardım rakamları ve şartlar haberimizde yer almaktadır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca dar gelirli ailelere destek yardımları yapılmaktadır. Yeni bir yardım paketi duyurusu yapılırken aynı zamanda rakamlarında güncellendiği belirtilid. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatlarının artışı üzerine bu sene 2.500 TL ihtiyaç sahiplerine verileceği belirtildi.

ENFLASYON ARTTI YARDIM RAKAMLARI YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Derya Yanık tarafından sosyal yardımlar açıklanırken geçen sene 1.250 TL olan doğalgaz yardımlarının bu sene arttırıldığı haberi yoğun ilgi gördü. Bundan önceki yıllarda 425-1150 TL aralığında devam eden doğalgaz destek ödemelerinin yapılan son yenilik üzerine en 900-2500 TL aralığında olmasına karar verildi. Kiracı ve ev sahibi fark etmeden herkesin başvuru yapabileceği doğalgaz destek ödemeleri 311 bin haneyi yakından ilgilendirmektedir.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEME DETAYLARI

E-devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurular il ya da ilçenizde bulunan SYDV şubeleriyle de yapılmaktadır. Öncelikle doğalgaz destek ödemelerinden yararlanmak için TC vatandaşı olmak gerekir. Bunun yanı sıra adresin bulunduğu yerde ikamet etmek, ikamet edilen yerde ön ödemeli fatura sayacının bulunması, mesken abone grubunda yer alınması gerekmektedir.