Milletin Habercisi 2022 - 150 bin öğrenciye yol parası müjdesi! Yılda iki defa verilecek!

Dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerini sevindirecek haberi verdi. Tatillerde ailelerinin yanına, memleketlerine gidecek olan 150 bin öğrenciye, yılda iki defa olmak üzere yol parası verileceğini açıkladı.

Bunun üzerine öğrenciler, yol parası yardımı başvuru şartları neler, kimler alabilecek? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte, öğrencilere ulaşım desteği ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

 

 

Üniversite öğrencileri, artan uçak ve otobüs bileti fiyatlarından dolayı memleketlerine, ailelerinin yanına gitmekte sıkıntı yaşıyordu. Öğrencileri sevindiren haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. “Ulaşım desteği” ya da “yol desteği” kapsamında, 150 bin öğrencinin okullarına gidiş ve dönüşleri için yılda iki defa bilet parasını devlet verecek. Bu şekilde, ailelerinin yanında olup da okula gitmekte zorluk yaşayan öğrencilerin onlara herhangi bir yük getirmeden gelip gitmesi hedefleniyor. Peki, Yol yardımı başvuru şartları neler, kimlere verilecek?

 

 

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ DUYURDU !

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin önemli konularda konuşan Erdoğan, öğrenciler için de müjdeli haberi duyurdu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken her kesimden insanımızın hayat pahalılığının yol açtığı refah kayıplarını giderecek adımları birer birer atıyoruz. Hemen her programımızda çeşitli kesimlere yönelik, ekonomik ve demokratik müjdelerimizi açıklıyoruz" dedi.

 

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİREN HABER...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, öğrenciler için sevindiren gelişmeyi duyurdu.

 

"Bir müjde de öğrencilerimize veriyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz" diye konuştu.

 

 

150 BİN ÖĞRENCİYE YOL PARASI

Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Erdoğan, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu desteksayesinde, yaklaşık 150 bin öğrencimizin, ailelerinin yanına onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

 

 

YOL YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Erdoğan’ın açıklaması üzerine, üniversite öğrencileri şimdiden konuyla alakalı detayları araştırmaya başladı. Bu ulaşım ya da yol yardımından 150 bin öğrenciden hangilerinin yararlanabileceği, verilecek miktarın ne kadar olduğu ve ne zaman verileceği merak konusu oldu.