GENÇ KART nasıl alınır? Genç Kart başvurusu nereden yapılır? Başkan Erdoğan açıkladı! !

Genç Kart uygulaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. 18 yaşında giren tüm gençlerin rahatlıkla kullanabileceği Genç Kart, kültür ve sanatsal etkinliklerde büyük kolaklık sağlayacak. Peki, Genç Kart başvurusu ne zaman, nasıl ve nereden alınır?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GENÇ KART MÜJDESİ!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi.

Başkan Erdoğan, ekonomik gelişmeler, emekliye maaş düzenlemesi, gençlere cep telefonu ve bilgisayar desteği, evlilik kredisi gündemiyle yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Gençlere verilecek Genç Kart uygulaması ile ilgili son gelişmeler de Kabine Toplantısı kararları ile kamuoyuna duyuruldu.

Genç Kart projesi duyuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genç Kart ile gençlerin sinema, müze ve tiyatro gibi kültürel faaliyetlerden ücretsiz veya indirimli faydalanmayı sağlayacağını açıkladı.

 

GENÇ KART NEDİR?

Genç Kart, 18 yaşına giren tüm gençlerin faydalanabileceği, birçok alanda ücretsiz veya indirimli hizmet alabileceği bir kart projesidir.

 

GENÇ KART NASIL, NEREDEN ALINIR, NE İŞE YARAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyuruduğu Genç Kart, 1 yıl boyunca 18 yaşını dolrudan gençler tarafından kullanılabilecek. Müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlerden indirimli ya da ücretsiz yararlanılacak.

Zamanla Genç Kart'ın kapsamı genişletilecek.

Genç Kart başvuru detayları ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

GENÇ KART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, NERELERDE GEÇERLİ?

Cumhurbaşkanı ErdoğanGenç Kart ile ilgili olarak "18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Gençler Genç Kart ile müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecek. Zamanla Genç Kart'ın kapsamı genişletilecek.

Genç Kart başvuru detayları henüz belli olmadı.