Çocuklu ailelere 3300 TL destek !!! 3300 TL Yardım Başvurusu Nereden Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Şartları 2023

Çocuklu ailelere müjde gibi açıklama geldi. İlkokul ve orta öğretim çağında çocukları olan ailelere 3300 TL, üniversite öğrencileri için 5500 TL destek ödemesi için başvurular başladı. İşte, 7-17 yaş arası çocuğu olan ebeveynlerin başvuru için yapması gerekenler...

 

 


 

3300 TL Yardım Başvurusu Nereden Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Şartları Nelerdir?

 

 Çocuklu ailelere verilecek olan 3300 TL yardım başvuruları başladı. 3300 TL yardım başvurusu hakkından uzun zamandır yararlanmak isteyen kişilerin beklediği haber geldi. İlkokul ve ortaokul çağında çocuğu bulunan ailelere yönelik geliştirilen bu yardım kampanyasına dahil olmak için şimdi başvuruda bulunabilirsiniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tüm yardım kampanyalarına katılım büyük oldu. Şimdi de ilkokul ve ortaokul öğrencisi olan ailelere 3300 TL, üniversite öğrencisi olan ailelere ise 5500 TL destek verileceği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili tüm detayları kamuoyuyla paylaştı. Buna göre 3300 TL yardım başvurusu hakkından yararlanmak isteyen ailelerin hangi şartları taşıması gerektiği de belli oldu. Bu yardım kampanyasına katılmak için bazı şartları da taşıyor olmanız gerekecek. Tüm şartları taşıyan aileler, 3300 TL yardım başvurusu hakkından yararlanabilecek. Uzun zamandır bu haberi bekleyen çocuklu aileler ise başlatılan kampanyaya ilk günlerde yoğun ilgi gösterdi.

 

3300 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine 3300 TL ve üniversite öğrencilerine ise 5500 TL yardım kampanyasına katılmak için binlerce vatandaş başvuru yapmak istiyor. Henüz geçtiğimiz günlerde açıklanan ve yeni yürürlüğe giren bu destek paketinin tüm detayları henüz paylaşılmadı. 3300 TL yardım başvurusu için şu anda başvurular alınmıyor. Yapılan planlamaya göre 2023 yılının ilk çeyreğinde hayata geçmesi planlanan bu yardım kampanyasının tüm detayları kısa süre içerisinde belli olacak.

Yalnızca ilkokul ve ortaokul öğrenci velileri için değil aynı zamanda başarılı olan üniversite öğrencilerine de destek kampanyası düzenlendi. Bir nevi teşvik kampanyası olarak da nitelendirilen bu fırsattan yararlanmak için henüz başvuru yapacağınız bir kanal bulunmuyor. Destek paketine ait tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra buradan sizlere tüm detayları aktarmış olacağız.

 

3300 TL Yardım Başvurusu Şartları Nelerdir?

 

3300 TL yardım başvurusu hakkından yalnızca ihtiyaç sahibi aileler faydalanabilecek. Bu kapsamda yapılacak olan incelemeler çok titiz bir şekilde değerlendirilecek. Bu kapsamda yardıma ihtiyaç olduğunu düşünüyorsanız, başvurular açıldığı zaman siz de kolay bir şekilde e devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Bu yardım başvurusundan ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile birlikte üniversite öğrencileri de yararlanabilecek. Elbette bu destek paketinden faydalanabilmek için bazı şartları da taşıyor olmanız gerekecek. Aşağıda yer alan şartları taşıyan kişiler 3300 TL yardım başvurusu formunu doldurarak kampanyaya katılabilirler.

Destek kampanyasından yararlanabilmek için ailelerin sosyal yardım alıyor olması gerekmektedir.

Okullarda yapılacak olan sınavlarda dereceye giren öğrencilere 3300 TL para verilecek.

Üniversite öğrencileri de okuldaki başarı notuna göre bu yardım kampanyasından yararlanabilecek.

3300 TL yardım başvurusu imkanından yararlanmak için çocuğunuzun devlet okullarında okuyor olması gerek. Eğer çocuğunuz özel, vakıf okullarında ya da üniversitelerinde okuyorsa bu yardım kampanyasından yararlanamazsınız. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için yapılacak olan sınavda dereceye giren öğrenciler bu haktan yararlanacak. Ayrıca üniversite öğrencileri de 4 yıllık örgün eğitim veren bir üniversitede okuması halinde bu destek paketinden yararlanabilecek. Aynı şekilde üniversite öğrencileri de devlet üniversitelerinde okumak durumunda. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler bu yardım hakkından yararlanamaz.

Üniversite öğrencilerine yönelik verilecek olan 5500 TL yardım hakkı için öğrencilerinde notlarının belirlenecek olan ortalamanın üzerinde olma şartı aranacak. Böylelikle bu destek paketinden yalnızca başarılı öğrenciler yararlanmış olacak.

 

3300 TL Yardım Başvurusu Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

 

3300 TL yardım başvurusu sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Bu yüzden başvurular başladığında yapılacak olan açıklamalar üzerinden değerlendirmede bulunmak doğru olacaktır. Henüz 3300 TL yardım başvurusu başlamadı. Doğal olarak süreç ile ilgili herhangi bir net bilgi verilmediğinden dolayı sonuçlarında ne kadar süre sonra açıklanacağı belli değil.

Diğer yardım kampanyaları gibi 3300 TL yardım başvurusu içinde aynı şekilde uygulanması bekleniyor. Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tüm yardım kampanyaları sürekli olarak aktiftir. Bu yüzden başvuru sonuçları toplu bir şekilde açıklanmıyor. Yapılan başvurular değerlendirildikçe hak kazanan kişilerle irtibata geçiliyor. Bu yardım kampanyasında da aynı şekilde bir yol izlenileceği düşünülüyor.

 

Dünyadaki İlk 500 Üniversiteye Giren Öğrencilere Destek Verilecek

 

Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda dünyada en başarılı ilk 500 üniversiteye giren öğrencilere de ayrıca destek verileceğini açıkladı. YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerin listesi ise henüz yayınlanmadı. Bu kapsamda yalnızca ülkemizdeki üniversiteler değil aynı zamanda yurt dışındaki üniversitelerde okuyan öğrencilere de yardım da bulunulacak.