Çocuğu Olan Herkese Para Desteği !! 3.300 TL, 5500 TL ve 8500 TL öğrenci yardımı bu ay başlıyor

Çocuğu olan ailelere hükümetten sevindiren müjde geldi. Bu ay 3300 TL öğrenci yardımı ödemeleri başlıyor. Başvuru yapmayan kalmasın, herkese veriliyor.

Son dakika yardım parası haberi geldi. Devlet, çocuk sahibi ailelere çocuklarının masraflarını karşılamaları için destek oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi bizzat duyurdu. Başvuru yapanlar devletten 3.300 TL öğrenci yardımı alabiliyor. Okullarda ikinci eğitim öğretim dönemi başlamadan önce bu yardıma başvurmayı unutmayın. Başvuru şartları ve detaylar haberimizin devamında…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3300 TL DEVLET YARDIMI MÜJDESİNİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geçtiğimiz günlerde Beştepe’de yapılan kabine toplantısı sonrasında çocuk sahibi aileleri sevinçten uçuran bir açıklamaya imza attı. İlkokul lise ve üniversite öğrencileri için Müjdeli haberi duyuran Cumhurbaşkanı, 3300 lira öğrenci yardımı verileceğini bildirdi. maddi anlamda sıkıntı yaşayan ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorluk çeken aileler başvuru yapmaları halinde ilkokul ortaokul ve lise öğrencisi çocukları için 3.300 lira devlet yardımı alabilirken üniversite çağında çocuğu olan aileler 5500 lira devlet desteği alabilecek.

SOSYAL YARDIM OLAN AİLELER BAŞVURU YAPABİLİR

Devlet tarafından verilecek olan bu yardım Sadece sosyal yardım alanı aileleri kapsıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal yardım alanı ailelerinin devlet okullarında eğitim gören çocukları için belli bir başarı düzeyi üstünde olmaları halinde yardımın ödeneceğini duyurdu. Ayrıca Buna ek olarak başarı teşvik programı ile de çocuklara önemli burs ve krediler sağlanacak nokta net asgari ücret tutarı kadar ödeme almak da mümkün. Devlet üniversitelerinde eğitim Gören ve başarılı olan öğrenciler devletten biraz geri ücret kadar yani 8.500 TL'ye Varan burs alma imkanına sahip olacak.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bu destek resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. İlkokul ortaokul ve Liseye giden çocuğu bulunan tüm aileler sosyal yardım için başvuru yapabilecek. Ödeme tutarı 3300, 5500 ve 8500 TL arasında değişiyor. Öğrencilerin kademelerine ve gelir durumuna göre verilecek olan bu yardımdan faydalanmak için 18 yaşından küçük olan öğrenciler için aileleri 18 yaşından büyük olan öğrenciler ise kendileri başvuru yapabilir. Ödemeler öğrencilerin Ziraat Bankası'nda bulunan hesaplarına ya da PTT aracılığıyla yapılacak.