Bu ilde yaşayan vatandaşlar dikkat! Belediye 2500 TL yardım yapacak: Şehrin yarısına ödenecek, başvuru şartları açıklandı

Şahinbey Belediyesi 2500 Türk Lirası yardıma nasıl başvurulur? MESEM'e katılan öğrenciler aylık 500 TL, yıllık 6.000 TL ücret almaktadır. Toplam destek tutarı 250 milyon liraya yaklaşıyor. Şahinbey Belediyesi'nin yardımları Gazianteplilerin içini adeta ısıtıyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu eğitime her türlü desteği vermesiyle beraber bu alanda toplam 2 milyon 233 bin TL destek sunmayı sürdürüyor. Şahinbey Belediyesi'nden 2500 TL yardım alabilmek için şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Şahinbey Belediyesi yardımları neler, başvurular nereye yapılıyor, şartlar neler, kimler faydalanabiliyor? Soruları ise büyük merak uyandırdı. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Birçok kişi Şahinbey Belediyesi'nin maddi desteğini araştırıyor. Uygulamanın bölge vatandaşları için çok hızlı ve kolay bir şekilde yapılması bekleniyor. Gaziantep sınırları içinde yaşayan herkes başvurabilir. Şahinbey Belediyesi bu konuyla özellikle ilgileniyor ve ihtiyacı olan tüm vatandaşların sorunlarına çözüm bulunacak.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ YETİM DUL VE YAŞLI DESTEKLERİ

Şahinbey Belediyesi 2500 Türk Lirası Yardım talebi, Şahinbey Belediyesi'nde yaşayan herkese ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara yardım yapılıyor. Bunun yanı sıra yetimler, yaşlılar ve dullar gibi kronik hastalığı olanlara da pek çok hibe veriliyor. Ayrıca bakıma muhtaç engelliler için yeni kota belirlendi. Uygulama ile engellilerin sağlık giderlerini karşılamak mümkün oluyor. Şahinbey Belediyesi dört farklı ana kategoride yardım sunuyor.

Yardımlar 1000 Türk Lirası, 1500 Türk Lirası, sübvansiyonlar 2000 Türk Lirası ve son olarak 3000 Türk Lirası oldu. Öğrencilere en fazla yardım yapan belediyeler arasında Şahinbey Belediyesi de yer almayı başardı. Öğrencilere daha rahat bir eğitim hayatı sağlamak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıyla ortak projeler uygulanmakta ve dileyenler doğrudan belediye binasına veya belediyenin internet sitesi üzerinden destek başvurusunda bulunabilmektedir.

YARDIMDAN KİMLER YARARLANIR?

Şahinbey Belediyesi, eğitim hayatında başarılı olan öğrencilere ek destek sağlayabilir. Bazı öğrencilere burs verilir, ancak örgün eğitimde olanlar, notları belirli bir düzeye ulaşırsa karşılıksız burs alabilirler. Uzaktan eğitim veya açık öğretim öğrencilerinden burs kabul edilmez. Belediye bu yardımların yanı sıra koli ve gıda yardımı da yapıyor.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ YARDIM BAŞVURUSU

Şahinbey belediyesi yardım başvuruları, Gaziantep sınırları içinde yaşayan ve ihtiyacı olan herkes tarafından yapılabilir.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ KAYIT FORMUNA NEREDEN ULAŞABİLİRİM?

Kayıt formlarının kullanımı çok kolaydır. Kayıt formları belediyenin web sitesinde bulunabilir. Yardım sağlamak için başvuru formlarını eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız önemlidir. Bilgilerin doğruluğu teyit edildikten ve yardım ihtiyaçları belirlendikten sonra gerekli yardım sağlanacaktır.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ YARDIMLARI NELERDİR?

Şahinbey Belediyesi'nin yardımları şunlardır:

• Eşi vefat etmiş kadınlara yapılan düzenli yardım

• Muhtaç asker ailesi yardımı

• 65 yaş, engelli, engelli yakını maaşları

• Öksüz yetim yardımı

• Muhtaç asker çocuğu yardımı

• Şartlı eğitim yardımı

Bu yardım programlarıyla beraber sunulan yardımlarsa söyle;

• Barınma yardımı

• Eğitim yardımı

• Gıda ve erzak yardımı

• Yakacak yardımı

• Bayram yardımı

Yardıma muhtaç, yoksul ve ihtiyaç sahibi herkes yardımlara başvurabilir. Sunulan maddi yardımlarsa dört kategori altında ele alınabilir:

• 1.000 Türk Lirası yardımı

• 1.500 Türk Lirası yardımı

• 2.000 Türk Lirası yardımı

• 3.000 Türk Lirası yardımı

 ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 3000 TL ÖĞRENCİ BURSU NEDİR?

Şahinbey Belediyesi kararı ile ilçe sınırları içinde ikamet eden ve devlet üniversitesi kazanmış öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla 3000 TL burs tahsis etmektedir. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, maddi desteğin yanı sıra 10 bin kişiye yaşam desteği de vereceklerini açıkladı. Bu bursun asıl amacı, öğrencilere az da olsa defter, kitap ve kırtasiye malzemesi bağışlamaktır.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 3000 TL BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şahinbey Belediyesi 3000 TL burs talebi belediyenin resmi internet sitesinden veya belediye ziyaret edilerek yapılabilir. Gerekli şartları sağlayan ve gerekli belgeleri hazırlayan herkes bu başvuruya başvurabilir. Kazanan ve bu üniversitede aktif olarak okuyan öğrencilere verilen bursun içeriğinde çeşitli sosyal yardımlar yer almaktadır. Aslında öğrencilere verilen destek temelde 4 farklı miktar üzerinden belirleniyor.

Bu tutarlar; 1000 Türk Lirası, 1500 Türk Lirası, 2000 Türk Lirası ve 3000 Türk Lirası yardımıdır. Ayrıca fakir, fakir ve muhtaç yaşlı veya hasta vatandaşlara da bu yardımları alma imkanı sunulmaktadır. Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan tüm yardımlar Şahinbey Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği aracılığıyla sağlanmaktadır. Genel yardımları aşağıdaki başlıklar altında toplamak mümkündür; Sosyal yardımlar arasında eğitim desteği, ekipman ve gıda desteği, barınma desteği ve son olarak bayram desteği yer almaktadır.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ AYAKKABI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Şahinbey belediyesinde ayakkabı randevusu almak için Şahinbey belediyesi web sitesine giriş yapın. Toplam 6 adet spor ayakkabı belediyeye bağışlanmıştır.Spor ayakkabı satın almak için randevular sistem üzerinden online olarak alınmaktadır. Yaz döneminde lise ve üniversite öğrencilerine dağıtılan spor ayakkabılarda ise süreç belediye sistemi üzerinden yürütülüyor. sahinbey.bel.tr adresinde tüm işlemler sözleşmeye göre yapılmaktadır.

Şahinbey belediyesi ayakkabı dağıtım saatini belirleyen vatandaşların belirtilen saatlerde ayakkabı dağıtım noktasında bulunmaları gerekmektedir. Her öğrenciye farklı bir teslim yeri, tarihi ve saati verilir.

ALO 153, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı yardımlardan da yararlanabiliyor. Bireyler, bu yardımla ilgili soruları için belediyeleriyle iletişime geçmelidir.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Şahinbey belediye başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu'dur. Tahzamoğlu, Şahinbey ilçesinde doğdu. 8 Kasım 1959 doğumlu Tahzamoğlu, yeminli mali müşavir unvanına sahiptir. İlk, orta ve lise eğitimi Gaziantep'te verilmektedir. Daha sonra 1982 yılında Atatürk Üniversitesi'ne gitti ve buradan mezun oldu. Başkan Hasan, 2017 yılında Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.

Belediye başkanı 1983-1984 yıllarında askerlik yaptı. Kariyerine 1984 yılında Mali Müşavir olarak başladı. 1999 yılında mali müşavirlik unvanını yeminli mali müşavir olarak değişir. Uzun yıllar birçok sivil toplum örgütünün yönetim kurullarında yer alan cumhurbaşkanı, 5 yıldır il başkan yardımcılığı yapıyor. Ardından, sekizinci olarak, milletvekilliği için aday olma hakkına sahip olur.

Mehmet İhsan Tahmazoğlu, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan belediye seçimlerinde Şahinbey Belediye Başkanı olarak atandı. 2014 yılından beri görevde olan Mehmet İhsan Tahmazoğlu'nun 7 çocuğu var. Mehmet İhsan Tahmazoğlu, belediye bünyesinde her yıl öğrencilere burs dağıtıyor.