AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI BARINMA VE GIDA YARDIMLARI BAŞLADI ! AYLIK OLARAK VERİLECEK

GIDA YARDIMLARI

 

3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde  olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır.

18 yaş üstü aile bireyi 

3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane  içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir. 

 

 

ÖĞLE YEMEĞİ YARDIMI

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde taşımalı eğitim uygulaması kapsamında okulların bulunduğu merkezlere taşınan ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayan öğrencilere öğle yemeği verilmektedir.Başvuruya gerek olmaksızın kapsamdaki öğrenciler faydalanmaktadır.Taşımalı eğitimden yararlanan öğrenciler faydalanabilmektedir.

 

Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı

 

3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine  yönelik yürütülen yardımlardır.

294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan, en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabilmektedir.

 

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla;


• Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar
• Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar
• Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar
• Prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar
• Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.

 

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı 

 

Eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki kadınlara yönelik ülke genelinde 2023 adet konut yapımını hedefleyen, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bir konut destek programıdır. 

Eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 sayılı Kanun kapsamındaki kadınlar faydalanabilmektedir.Program kapsamında hane başına 500.000 TL destek sağlanmaktadır. 

 

YAKACAK YARDIMLARI

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelere temin edilen kömürün ulaştırılması şeklinde yakacak yardımı yapılmaktadır.

294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan  ihtiyaç sahibi haneler veya sosyal güvencesi olan ancak hane  içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden  (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir. 

Hanelere dağıtılacak kömür miktarı bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak 2023 kömür döneminden itibaren Bakanlığımızca belirlenecektir.

Kış ayları öncesinde belirlenen sevkiyat programına göre teslimatlar gerçekleştirilmektedir.

 

Doğal Gaz Tüketim Desteği

 

e-Devlet Kapısı üzerinden resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip kişiler başvurabilmektedir.

Belirlenen başvuru döneminde e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/ beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler faydalanabilmektedir.

Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

 

 

- BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ SORUMLULUK ALANINDAKİ İLLER VE İLETİŞİM BİLGİLERİ 

- Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu

- Vakıflar Genel Müdürlüğü Hayır Hizmetlerinden Yararlanmak İsteyenler için Aydınlatma Metni için tıklayınız.

- Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti için Sağlık Verisinin İşlenmesine ve Kullanılmasına Dair Açık Rıza Beyanı için tıklayınız.