Aile Bakanı duyurdu !! Ev Hanımlarına Yeni Destek! Devlet ev hanımlarına 5 Bin 200 TL Nakit Yardım Verecek

 

Ev hanımlarına 5200 TL devlet yardımı yapılacak. Başvuru şartları az önce bakanlıktan duyuruldu. E-Devlet'ten T.C no ile başvuru yapabilirsiniz.

 

 

Emekliler ve ev hanımları için devlet yardımı Aile Bakanlığından duyuruldu. 5200 TL karşılıksız ve geri ödemesiz nakdi yardım için başvurular e-Devlet'ten bugün itibariyle başladı. 28 Şubat tarihine kadar başvuru yapan emekli ve ev hanımları bu yeni kampanya yararlanabilecek. Emeklilere 5200 TL karşılıksız ve geri ödemesiz maddi destek için şartlar haberimizde…

5200 TL NAKDİ YARDIM ÖDEMESİ VERİLECEK

Sosyal yardım ödemeleri, devletin önemli kurumlarından vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da en önemli yardım kurumlarından biri olarak emekli ve ev hanımları için yeni desteklerini duyurmayı sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre emekli maaşı alan kişilere ve ev hanımlarına yeni bir sosyal yardım yapılacak. Aile Bakanlığı 5200 TL nakdi yardım imkânını bu kişilere sunacak. Elbette aile Bakanlığı'ndan yardım alabilmek için aranan şartlara uygun olmak gerekiyor. Anneler ve emekliler başvuru şartları doğrultusunda e-Devlet'ten başvuru yaparak aile Bakanlığından sosyal yardım alabilir.

 

PTT ÜZERİNDEN ÖDEME

Alınan bilgiye göre devlet ev hanımlarına yapacağı ödemeleri sıraladı. Anne olan kişiler süt parası iş göremezlik raporu ve doğum parası ile birlikte toplam 5.200 TL sosyal yardım alabilecek. 2023 yılı için bu yardım ödemesinden faydalanmak isteyenler başvurularını tamamladıktan sonra PTT üzerinden nakit destek alma şansını elde edecek nokta TC kimlik kartı ile birlikte PTT şubelerine giderek bu yardımı alabilirsiniz.

Yine emekli kişilere de aylık 850 TL olmak üzere aile Bakanlığından sosyal destek verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az olan Emekliye her ay düzenli nakit yardım sağlayacak. 12 ay boyunca Türkiye Aile Destek paketi kapsamında Yardım almak isteyen emekliler başvurularını e-Devlet'ten yaparak ödeme alabilir. Emeklilerin çocuğu bulunuyorsa çocuk destek bileşeni ödemesiyle de 450 ile 650 TL arasında yardım almaları mümkün. Bu yardımda düzenli olarak verilecek.

 

E-DEVLET BAŞVURU LİNKİ = https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru