6-18 yaş arası öğrenci adına anne babaya 5 bin 100 lira para verilecek! Yardım musluğu açıldı!

Milyonlarca öğrenci ve aileyi sevindiren haber! Sosyal desteklerle ihtiyaç sahibi aileler nefes almaya devam ediyor. Son düzenlemeyle 6-18 yaş arası öğrenci için anne ve babalara 5 bin 100 lira para verilecek! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine verilen bu destekten yalnızca devlet okulu öğrencileri faydalanabiliyor. Yeni destek kapısı sayesinde öğrencilerin eğitim masraflarına katkı sağlanacak ve başarılı öğrenciler teşvik edilecek.

Öğrenci adına anne babaya 5 bin 100 lira para verilecek! 6-18 yaş arası öğrenciye yardım musluğu açıldı! Milyonlarca öğrenci için aileler nakit para desteğinden faydalanacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için verilecek başarı yardımı sayesinde cepler rahat bir nefes alacak. 1,2,3,4,5. sınıf dahil geri ödemesiz tüm sınıfları kapsayacak para yardımının detayları netleşti.

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri asgari ücretin yüzde 60’ı kadar ödeme alabilecek. ‘Başarı Teşvik Programı’ adı verilen sistemde yalnızca devlet okulları öğrencileri faydalanabilecek.

ÖZEL OKULLAR KAPSAM DIŞI

Program kapsamında başarılı olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için nakit para yardımı verilecek. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için burs ve destek verilirken ayrıca başarı destek programı kapsamında maddi ödeme olacak.

Bu destekten özel okullarda okuyan öğrenciler faydalanamayacak. Yalnızca devlet okullarında okuyan öğrenciler para desteği alabilecek. Sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ı verilecek.

Yüzde 54,6 zamla 5 bin 500 liradan 8 bin 500 liraya çıkartılan asgari ücretle birlikte öğrencilerin alacağı ücret de yükselecek. Böylelikle 6-18 yaş arası öğrenciler için 5 bin 100 lira yardım verilmiş olacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE FAYDALANACAK

‘Başarı Teşvik Programı’ kapsamında yükseköğretimde okuyan öğrenciler de faydalanabilecek. Üniversite öğrencileri bir asgari ücret kadar destek alacak. Başarılı olan ve kriterleri karşılayan yükseköğretim öğrencileri 8 bin 506 lira yardım alacak.

Bu yardımdan sosyal yardım alan ailelerin başarılı olan çocukları faydalanacak. Ödemeler SYDV’ler aracılığıyla verilecek. Başarı kıstası için hangi şartların olacağı henüz açıklanmış değil.

Para yardımı için not ortalaması ve devamsızlık şartı olacağı düşünülüyor. Ayrıca öğrencinin herhangi bir disiplin cezası almamış olması da belirleyici olabilecek.

EĞİTİM YARDIMI VERİLİYOR

Eğitim yardımları sadece bununla sınırlı kalmıyor. İlk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan ailelere Şartlı Eğitim Yardımı veriliyor. Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına para yardımı yapılıyor. Bu yardımlardan faydalanmak için Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları’na başvuru yapmak gerekiyor.

 

2 ayda bir ödenen bu yardımlar için aylık miktarlar kız ve erkek öğrencilere göre değişiyor. İlköğretimde okuyan erkek öğrenci aylık 90 lira, kız öğrenci aylık 100 yardımı alıyor.