100 BİN TL NAKDİ DESTEK ne zaman, kimlere verilecek? Depremde yakınlarını kaybedenlere 100 bin lira nakdi yardım açıklaması

Depremde yakınlarını kaybedenlere 100 bin TL nakdi yardım Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Kira ve taşınma yardımı ardından Kabine toplantısı sonrası yeni destekler paylaşıldı. Peki, 100 bin TL nakdi destek ne zaman verilecek?

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş depreminden 10 il etkilendi. 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, afet bölgesinde yaşayanlara büyük kayıplara neden oldu. Evlerini kaybedenler için kira ve taşınma desteği ardından, 100 bin TL yakınlarını kaybedenlere nakdi destek sağlanacak. İşte, nakdi destek detayları...

 

 

 

100 BİN TL NAKDİ DESTEK KİMLERE, NE ZAMAN VERİLECEK? 

 

 

Afet bölgesinde konut çalışmaları hasar tespit çalışmaları ardından başlıyor. Öncesinde vatandaşlara 15 bin lira taşınma, 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı yapılacağı duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Şubat tarihli Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda uygulanacak tedbirleri ve destekleri sıraladı. Buna göre, ailelerini deprem bölgesi dışındaki illere kendi imkanları ile götürenlerin yakıt masrafı karşılanacak.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardım olacak.

 

 

Erdoğan, ''Oturalamaz olan binalardaki vatandaşlarımıza 15 bin lira taşınma, 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı yapacağımızı açıklamıştık. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre ilave desteklerde yapacağız.

Bölgedeki işletmelere yönelik ilave kredi garanti fonu kefaletli kaynaklar hazırlanmıştır.'' sözlerine yer verdi.