1-2-3-4 çocuklu ailelere anında ödenecek! Devlet yardım musluğunu açtı: TC kimlik son hanesine göre bu tarihlerde hesapta!

1-2-3-4 çocuklu ailelere anında ödenecek! Devlet yardım musluğunu açtı: TC kimlik son hanesine göre bu tarihlerde hesapta!

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmeye deva ederken bu defa hedefte çocuklar yer aldı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmeye deva ederken bu defa hedefte çocuklar yer aldı. Çocuklu ailelere anında nakit ödemeler yapılırken devlet gün geçtikçe yardım sayılarını çoğaltmaya başladı. SED yardımları kapsamında çocuklara görülmemiş destek ödemeleri geldi. 1.260 TL hesaplara yatmaya başladı. İşte, çocuk destek ödemelerine ilişkin detaylar...

 

E-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilen başvurular için çocuklara sevindirici haber geldi. SED yardımları kapsamında yapılan ödemeler için 3 aylık sürelerle ekonomik destek alan kişilerin takibi yapılır. Çocuklara yapılan bu ödemeler için ise şartlar belli oldu. SED çocuk destek ödeme başvuru şartları ve detayları haberimizde

 

1.260 TL ÖDEMELER HESAPLARDA

 

Sosyal ve ekonomik durumdan ihtiyaçların giderilememesi durumundan muhtaç ailelere destek olmak hedeflenirken çocuklar için 2022 yılı içerisinde ödenen tutar 1.260 TL olarak belirlendi. Ekonomik açıdan verilecek destek ödemeleri ise geçici ve süreli olarak düzenlenip nakit olarak verilir. En fazla 2 kere yapılan ödemeler süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen zaman içerisinde her ay gerçekleşir.

 

 

 

BAŞVURU ŞARTLARI

 

-Ekonomik yoksulluk çeken kişilerin korumaya muhtaç oldukları alanda bakım tedbiri alınmadan sosyal ve ekonomik desteklerden yararlanan ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Alınan karar üzerine bakım tedbiri kararının verilmesi ve sosyal hizmet kuruluşlarında bakılarak desteklenen aynı zamanda aile ve yakınların yanına verilebilecek çocuklar.

-Aile fertlerinin deprem, kaza, hastalık, afet gibi durumlardan ötürü çalışamaması temel ihtiyaçların karşılanamaması durumundaki çocuklar.

-Bakım tedbiri alınan birinin yaş şartı aşmasıyla beraber sosyal hizmet kuruluşları veya koruyucu aile yanından ayrılanlara iş desteği adına kurslar ve eğitimler verilerek iş sahibi olamadığı durumda desteklenen çocuklar.

 

-Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenlere yardım edilmektedir.